Fernando Alonso moet vandaag starten vanaf een teleurstellende tiende startplek. Vier plaatsen achter zijn teamgenoot Felipe Massa. Een behoorlijke domper nadat Alonso eerder in de vrije trainingen had laten zien goed met zijn Ferrari over het vochtige asfalt van Spa Franchorchamps te kunnen rijden. Maar de Spanjaard heeft nog alle hoop op een goed resultaat.

Natuurlijk is dit een teleurstelling. Maar gelukkig is kwalificatie op deze baan iets minder doorslaggevend als op vele andere banen. Deels door de karakteristiek van de baan en deels door het wisselende weerbeeld. Voor Q3 had ik nog maar één setje zachte banden over en die gebruikte ik in mijn tweede run. Maar toen begon het net weer te druppelen en was ik gezien. Maar goed, we moeten nu rustig blijven en ons focussen op de race. Dan worden de punten pas verdeeld.

Felipe Massa deed het dus beter maar ook hij is niet tevreden. Een teleurstellend resultaat. Mijn eerste vliegende ronde in Q3 was best goed, maar had sneller gekund. In mijn tweede run schoot ik van de baan en besloot ik naar binnen te gaan. Als het tijdens de race regent maar niet te hard, kunnen we wel eens een probleem hebben met de banden. Onder die omstandigheden slijten de fullwets enorm snel.