Ferando Alonso verwacht niet dat zijn Ferrari volgend weekend ineens een pak sneller zal zijn. De Spaanse kampioen klaagde na de vorige twee races dat zijn wagen niet competitief genoeg is. Toch blijft hij zijn team steunen en vertrouwd hij erop dat het nog goed komt.

Fernando Alonso: Ik denk niet dat het plaatje veel zal veranderen in Bahrein, de wagens zullen min of meer het zelfde zijn. De karakteristieken van de baan zijn een klein beetje anders met lange rechte stukken, een wagen met goede topsnelheid zou hier goed moeten zijn. Het zal opnieuw moeilijk worden maar op een of andere manier ben ik al twee keer in de top vijf gefinisht, dat zijn dus al mooie punten.

Toch vind Alonso dat er tussen Australie en Maleisie al vooruitgang werd geboekt door zijn team. Ook al finishte de wagen twee keer op 35 seconden van Mercedes, Alonso legt uit: We waren duidelijk sneller dan in Melbourne, het is waar dat we opnieuw op 35 seconden van de Mercedes over de streep zijn gekomen maar vergeet niet dat we in Melbourne een safety car gehad hebben, als dat niet zou zijn gebeurt hadden we zeker een minuut aan ons broek gekregen.

Ik zie helaas geen magische kansen in Bahrein want er zit te weinig tijd tussen deze races in om veel te veranderen maar we geven niet op natuurlijk. We weten wat we moeten doen, er is veel potentieel, we hebben de juiste mensen en we hebben de juiste middelen. Aldus de tweevoudig Wereldkampioen