Vandaag is de Renault-versie van 2005, de R25 voor het eerst getest. Fernando Alonso was blij met het resultaat. “De motor is krachtig en de positie van de rijder is comfortabel”

, zei hij in een eerste reactie.

Koude en winderige omstandigheden, gepaard met mankementjes, maakten het echter onmogelijk om een echte goede indruk van de wagen te krijgen.

“We hebben niet genoeg gereden om een juist beeld te krijgen van het gedrag, en ons doel is dan ook om meer rondjes af te werken om te beginnen leren over de wagen.”

Pat Symonds, technisch directeur van het Frans-Britse team, is tevreden. Hij is er optimistisch over de renstal hun prestatie van vorig jaar (derde achter BAR en Ferrari) zou kunnen verbeteren. Hij denkt dat ze goed werk hebben geleverd in verband met de nieuwe a�rodynamica-regels.

 

“Dit jaar zijn we vetrokken van een ermindering van 25% van de neerwaartse kracht, maar nu zitten we daar niet eens meer dicht bij,” verklaarde Symonds, “maar ik ben er niet zeker van of we beter of slechter hebben gepresteerd dan andere teams.”

Giancarlo Fisichella werkte ondertussen rondjes af voor bandenontwikkeling, maar door de wisselvallige omstandigheden, heeft dat niet zo veel opgeleverd. Alonso was wel redelijk snel: de 1:11.750 bracht hem op de derde plaats, achter Pizzonia (Williams) en Klien (Red Bull).

Foto’s zullen gauw volgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter