Vorig jaar was Fernando Alonso nog de gevierde man in Maleisië toen hij onverwachts de race wist te winnen. Vandaag was Alonso de schlemiel van de dag. De Spanjaard verlaat Maleisië zonder punten door een foute beslissing.

In de eerste ronde van de race kwam de Ferrari coureur in aanraking met Sebastian Vettel waardoor de voorvleugel van de Ferrari afbrak en over het asfalt schuurde. Alonso geeft uitleg over wat er nou precies gebeurde in de openingsronde van de GP van Maleisië.

We waren vandaag niet gelukkig, begint Alonso. Ik had een goede start, maar in de tweede bocht kwam ik in aanraking met Vettel. Ik was verrast dat Vettel daar reed. Hij stond bijna stil. Ik heb geen flauw idee waarom hij zo langzaam reed, vertelt Alonso.

De voorvleugel van de Ferrari brak af, maar toch besloot Alonso door te rijden na overleg met zijn team. De tweevoudig wereldkampioen wilde een noodgedwongen pitstop uitstellen en besloot te wachten totdat het circuit zou opdrogen zodat hij kon wisselen naar slicks en zijn neus kon vervangen.

De auto was beschadigd, maar echt veel last had ik er niet van. Samen met het team besloot ik door te rijden om te voorkomen dat ik veel plaatsen zou verliezen. Als ik meteen naar binnen was gekomen om de voorvleugel te vervangen en twee ronden later weer naar binnen zou moeten voor slicks dan had ik heel veel plaatsen verloren, meent de Spanjaard.

De keuze van Ferrari en Alonso bleek een verkeerde. Vrijwel meteen na het passeren van start-finish verloor Alonso zijn voorvleugel die vervolgens onder de Ferrari terecht kwam. Alonso verloor de controle over zijn rode bolide en eindigde de race in de grindbak. Het is makkelijk om onze beslissing te bekritiseren, maar op dat moment was het volgens ons een goede keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.