Voor de komende Grand Prix van Oostenrijk, zal alleen de MP4-30 van de Spaanse McLaren-coureur Fernando Alonso worden voorzien van de nieuwe, kortere neus.

Eerder was het Button die als eerste met een update mocht rijden. De Brit zal in Silverstone ook met de korte neus mogen rijden. De fabriek had maar een setje beschikbaar en dat gaat dus naar Fernando Alonso.

De korte neus is slechts een opmaat voor een hele serie van nieuwe onderdelen die vooral de performance en betrouwbaarheid moeten verbeteren, zo onthult teammanager Boullier.

Daardoor zal Alonso wel een gridstraf moeten incasseren, want sommige onderdelen mochten nog niet worden vervangen. Maar zowel de rijder als het team zullen daar niet mee zitten. Ontwikkeling heeft het hoogste prioriteit.

De grootste winst zit het dan ook in het feit dat men beter zal zijn voorbereid voor de komende races, met de installatie van de nieuwe pakketten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!