Fernando Alonso bestempelt zijn raceweekend in Hongarije als ongelooflijk. De Spanjaard slaagde erin zijn leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap uit te breiden, dit geheel tegen de verwachting van de Ferrari coureur in.

Alonso eindigde op de vijfde plek terwijl zijn directe concurrent Mark Webber genoegen moest nemen met een achtste plek. Alonso bouwde zijn voorsprong uit van 34 punten voorsprong naar 40 punten voorsprong. Alonso geeft toe dat zijn weekend veel beter verliep dan verwacht: Opnieuw ongelooflijk, luidt het commentaar van Alonso. Opnieuw een erg goede zondag als je kijkt naar de stand in het wereldkampioenschap. Ik denk niet dat we snel waren op zaterdag, zondag en op vrijdag, maar toch eindigde we voor onze concurrenten. De zondag was dus veel beter dan ik had verwacht.

Ik denk dat er niemand is die het normaal vindt dat wij voor de McLaren’s en Red Bulls eindigen, maar we finishten voor één Red Bull en één McLaren. Dat was beter dan verwacht. Dat we voor één Red Bull en één McLaren eindigde was te danken aan onze strategie. Wij kozen voor een twee stops strategie terwijl onze concurrenten kozen voor een drie stops strategie. Ditmaal pakte onze strategie goed uit.

Toch is Alonso van mening dat Ferrari moet blijven verbeteren. We zeggen constant dat we moeten blijven verbeteren. In Canada zeiden we dat, maar ook na afloop van Valencia, Silverstone en Hockenheim zeiden we dat we moeten verbeteren. Nu na afloop van de race in Hongarije zeggen we ook dat we moeten verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *