Volgens Fernando Alonso zal Renault nog 2 jaar moeten wachten om een overwinning binnen te halen. De jonge Spanjaard wordt getipt als toekomstig wereldkampioen, maar naar eigen zeggen zal hij nog even moeten wachten op z’n eerste zwart wit geblokte vlag.

“Ik wil niet te snel zijn, als ik me steeds maximaal inzet, en als ik op een dag dan als eerste over de lijn kom dan zal het een grote verrassing zijn. Maar die dag is dit seizoen, en misschien ook volgend seizoen nog niet in zicht.”

Alonso werd tweedes tijdens z’n thuis GP op het circuit van Barcelona, het was een van 3 podiumfinishes die de Spanjaard dit jaar wist te verzilveren. Voor een jong team als Renault is dit een zeer goed resultaat.

 

We zijn een jong team, dit is slechts de tweede 100% Renault wagen. We groeien zeer snel, maar het is zeer moeilijk om in de buurt van Ferrari of McLaren te geraken. We hebben dit seizoen een grote stap gemaakt, maar er zal een gigantische stap nodig zijn om met hen te kunnen strijden. Maar voor winst moet je snel zijn, geluk hebben enzovoort…”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter