De jonge Spanjaard Fernando Alonso behaalde vandaag zijn eerste GP overwinning in zijn carri�re. Hiermee breekt hij weeral een record, namelijk dat van jongste GP winnaar ooit, en gaat daarmee Troy Ruttman en Bruce McLaren voor. Eerder dit jaar schreef hij al het record van jongste pole-zitter op z’n naam. Er blijkt geen houden meer aan te zijn.

Alonso reed vandaag een foutloze race. Na een perfecte start vanuit polepositie stond hij de hele race op het hoogste schavotje en niemand kon hem er vanaf duwen, tenzij Kimi Raikkonen. De Fin kon even van de eerste plaats genieten na Alonso�s eerste pitstop, maar moest zich daarna, zoals iedereen vandaag, achter de Spanjaard scharen.

Het zal u niet verwonderen dat Alonso dolblij is met zijn eerste overwinning, en zo ook met hem het hele Renault team en z’n familie. Flavio Briatore, zijn teambaas, en zijn vader stonden hem dan ook vol blijdschap op te wachten in de paddock na z’n ererondje. Zijn thuisland, Spanje, zal nu gedeeltelijk op stelten staan. Iets wat enkele jaren geleden nog voor onmogelijk geacht werd.

“Ik ben nog steeds in de wolken!! De pole, de overwinning en al die media-aandacht: het is bijna te veel voor een persoon! Zelfs de koning van Spanje belde me deze namiddag op om me te feliciteren… Het is de mooiste dag van m’n leven,” aldus een dolgelukkige Alonso. “Het belangrijkste vandaag was een goede start te nemen, en dat deed ik. Na tien ronden begon ik me echter zorgen te maken over waar de andere rijders bleven. Maar het team stelde me gerust dat ik meer dan vijftien seconden voorlag. En vanaf dan kon ik de race controleren zoals ik wou. In de laatste rondes hoorde ik vreemde geluiden uit de motor en versnellingsbak komen…  Maar dat speelde zich allemaal af in mijn hoofd!”

Eerder dit jaar zagen we ook al Kimi Raikkonen z’n eerste overwinning mee naar huis nemen. We zullen van beide jonge snaken nog veel moois mogen verwachten in de toekomst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter