Alle hens aan dek bij McLaren. Het team uit Woking kwam de afgelopen week nog niet positief in het nieuws, maar vooralsnog reageerden McLaren en Honda nog mild op de huidige toestand van de wagen. Voor Alonso is de maat nu echter al vol, nog voor het seizoen van start is gegaan. De Spanjaard eist onmiddellijke actie van Honda om de problemen met de krachtbron op te lossen.

Op zes dagen tijd moest McLaren maar liefst zeven keer van motor wisselen en ook vandaag reed de Spanjaard slechts 46 ronden door een aantal problemen, onaanvaardbaar voor de tweevoudig wereldkampioen.

Wat het chassis betreft staan we denk ik redelijk ver, maar die motor… Hij is niet betrouwbaar en niet snel, dus dat is ver van ideaal. We missen 20 à 30 kilometer per uur op de rechte stukken, en dan kan je nog zo hard rijden als ik in heel mijn leven heb gedaan, dan haal je het gewoon niet van de concurrentie. Het team is klaar voor de volgende stap, maar Honda is dat duidelijk niet.

We moeten verbeteren… er moet onmiddellijk reactie komen, en dat verwacht ik dan ook. Het is moeilijk om te zeggen waar we het chassis kunnen verbeteren als we niet op volle vermogen kunnen draaien, of voor slechts een beperkt aantal ronden. De wagen voelt goed en ik ben tevreden met de balans van het chassis wanneer ik een bocht aanval.

Alonso liet zelfs merken nu nog meer gefrustreerd rond te lopen dan in 2015. Hopen voor Honda dus dat ze snel een oplossing kunnen bieden…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!