Fernando Alonso voelt zich gesterkt door de resultaten van de afgelopen vier races.
Het kampioenschap is wat hem betreft nog altijd binnen bereik, zeker omdat Alonso verwacht dat de Ferrari F10 ook op de resterende GP’s snel zal zijn.

Sinds de GP van Duitsland heeft Alonso meer punten behaald, dan zijn directe tegenstanders. Ook al staat hij 21 punten achter Webber, Alonso vertrouwd erop dat de hervonden snelheid hem een kans geeft om te vechten voor het wereldkampioenschap.
Zo schreef Alonso in zijn blog voor het website van Ferrari;

Ondanks dat ik uitviel in België, hebben we meer punten behaald dan de anderen in de laatste vier races. Hierdoor is er vertrouwen, vooral omdat we competitief zijn op circuits met zeer verschillend karakteristiek. Een teken dat onze auto snel kan zijn op alle soorten circuits.

Ongeacht zijn nulscore in België, bleef Alonso geloof houden in een ommezwaai op Monza;

Ik kwam op zondag 5 september aan in Maranello en was nog steeds vol vertrouwen. Het zal zwaar worden, maar niet onmogelijk om aan te haken in het kampioenschap. Nu, twee dagen na Monza, kunnen wij bij Ferrari zeggen dat de puzzelstukjes op de juiste plaatsen vallen.

Gisteren (14 sept. 2010) was Alonso in de fabriek, om de medewerkers te bedanken voor hun harde werk en steun. Ik kon iedereen in ‘Gestione Sportiva’ persoonlijk bedanken voor hun steun en inzet. Ze hadden zich verzameld in het logistiek departement van het bedrijf. Het was leuk om de trofee opnieuw te tonen aan hen, die de overwinning mogelijk maakten en vooral aan de jongens die de cruciale pitsstop perfect uitvoerden.