McLaren-Honda heeft nog tot eind oktober om een competitieve wagen te leveren aan Fernando Alonso. Indien de Spanjaard dan geen mogelijkheid ziet dat McLaren races kan winnen in 2018 staat hij open voor gesprekken met andere teams, zo verklaarde hij zelf.

Alonso liet vanaf de eerste tests met de MCL32 al meermaals verbaal horen dat hij niet blij is met zijn bolide, en dan vooral niet met de veel te slome en onbetrouwbare Honda krachtbron.

Met het contract van Alonso dat eind dit jaar afloopt bij McLaren is hij vrij om van team te veranderen. Indien de situatie bij McLaren niet verbetert lijkt deze keuze zeer waarschijnlijk.

Alonso zegt dat zijn focus nu vooral gericht is op de Indy 500 en hij legt de bal in het kamp van McLaren door te zeggen dat hij zichzelf beschikbaar zal stellen voor elk team dat hem een winnende wagen kan geven.

Mijn eerste intentie en prioriteit is om hier bij McLaren te blijven, maar niet enkel om te racen, maar wel om ook te winnen. Nu mijn extra verplichtingen ten opzichte van het team zijn afgelopen ben ik tevreden binnen het team, maar we winnen niet.

Als we in september of oktober ons in een positie bevinden waarin ik kan zien dat McLaren kan winnen in 2018, dan zal ik blij zijn om te blijven. Maar als dit niet het geval is, dan sta ik open om met eender welk ander team te praten.

Daar hou ik het voorlopig bij, want het is op dit moment te druk om hierover na te denken. In de zomer zal ik goed nadenken over mijn toekomst, en afhankelijk van wat ik zie in september en oktober zal ik mijn beslissing nemen. Winnen blijft de absolute topprioriteit.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!