Fernando Alonso is blij met zijn derde plek die hij behaalde in de race op Monza. De Spanjaard noemt het resulaat ‘perfect’ nadat zijn kwalificatie op de zaterdag tegen viel.

Alonso had de zaterdag problemen waardoor hij van de tiende stek moest vertrekken. Maar op zondag liep alles op rolletjes voor Alonso. Het was een perfecte zondag voor ons, vertelt Alonso. Na onze problemen van gisteren was het niet makkelijk om aan een overwinning te denken. Dus als je niet aan winnen denkt dan is een podium het hoogst haalbare.

De voorspelling waren weinig hoopgevend. Er werd ons weinig kans toegedicht op een podiumplaats, maar als dat dan wel lukt dan is dat geweldig. Het uitvallen van Jenson Button en beide Red Bulls maakt mijn zondag alleen maar beter. Een perfecte zondag dus.

Alonso heeft ook begrip voor mensen die de penalty van Vettel niet begrijpen. Vorig jaar vond een soortgelijk incident plaats tussen Vettel en Alonso. Toen was Alonso de verdedigende partij en duwde hij de jonge Duitser met twee wielen het gras in. Vorig jaar was het geen penalty en dit jaar wel. Ik snap dat het moeilijk is voor mensen om dat te begrijpen, aldus een begripvolle Alonso.