Op de vooravond van zijn thuis Grand Prix heeft Fernando Alonso met een beschuldigende vinger naar zowel BAR-Honda als Ferrari gewezen. De 24-jarige Spanjaard gaat zondag op zoek naar zijn vierde opeenvolgende zege en meent dat dit de twee teams zijn die valsspelen. “Er zijn twee teams die valsspelen,” zegt hij. “De eerste is BAR-Honda, ze rijden al een heel seizoen met een te lichte wagen. Dat is bewezen in San Marino en dat zal nog verder bewezen worden. De tweede is Ferrari. Alle andere teams testten amper zes dagen tot nog toe, Ferrari reed al 20 testdagen.”

Alonso vind dat Ferrari illegaal te werk gaat omdat het team uit Maranello dankzij die extra testmogelijkheden weer een enorme voorsprong kan uitbouwen. Volgens de FIA is dit niet tegen de regels omdat zij het pact niet hebben ondertekend, iets wat de resterende negen teams wel deden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter