Het kan verkeren in de wondere wereld van de Formule 1. Nieuwe bandenleverancier Pirelli kreeg eerder nog de hoon over zich heen van met name een aantal prominente Formule 1-coureurs, maar inmiddels krijgen de Italianen alle lof toegezonden.

Bernie Ecclestone is bijvoorbeeld zeer enthousiast over Pirelli. Ik ben dolblij met ze, zegt Ecclestone. Ze hebben hun taak geweldig volbracht.

En dit keer is zelfs FIA-baas Jean Todt het met hem eens. Ik moet zeggen dat Pirelli hele dappere beslissingen heeft genomen, meent de kleine Fransman. Ik heb de eerste paar races op TV gezien en ik heb me prima vermaakt. De terugkeer van KERS, de beweegbare achtervleugels en de nieuwe banden zorgen voor een veel betere show.

Mike Gascoyne, teambaas van Team Lotus, meent zelfs dat de overstap van Bridgestone naar Pirelli veel meer effect heeft gehad dan twintig jaar regelwijzigingen. We zijn overgestapt naar een andere leverancier en prompt hebben we geweldige races, zegt de Brit enthousiast.

Gascoyne onderstreept nog eens dat Pirelli een risico heeft genomen door banden te produceren die sneller slijten. Daar verdienen ze applaus voor want dat was een dappere beslissing.

Het kan nu voorkomen dat een rijder aan de leiding ligt en toch niet kan winnen omdat zijn banden versleten zijn. Het laatste wat een bandenleverancier wil is dat een rijder dan uitstapt en aan de media laat weten dat de banden hem de zege hebben gekost.

Banden produceren om de show te vergroten is dan ook een gedurfde keuze en daarvoor moeten we Pirelli dankbaar zijn, besluit Gascoyne.