Jaime Alguersuari werd vorig jaar door zijn toenmalige werkgever Scuderia Toro Rosso zo maar op straat gezet. De jonge Spanjaard had op dat moment geen tijd meer om een ander stoeltje te vinden in een Formule 1 team, maar vond wel onderdak bij het testteam van Pirelli. Daarnaast is Jaime ook werkzaam voor de Engelse radio als commentator bij Formule 1 wedstrijden. Nu lijkt het er echter op dat Jaime volgend jaar weer actief is als Formule 1 coureur.

Vorige week meldde de ex-Toro Rosso rijder op Twitter dat hij plannen heeft voor een terugkeer in de koningsklasse. De Spanjaard twitterde het volgende: Soon you’ll all know where I will be driving next year. Dat was allemaal leuk en aardig wat Jaime daar twitterde, maar waar hij het over had was niet helemaal duidelijk. Rijdt hij volgend jaar in de Formule 1 of komt hij uit in een andere raceklasse. Met die vraag zat ook de Spaanse krant Marca in zijn maag en dus stelde die de vraag aan Alguersuari zelf.

Op de vraag of de 22-jarige Spanjaard volgend jaar weer gaat racen antwoord Jaime volmondig JA. Ja ik ga racen volgend jaar, zeker weten! Op de vraag in welke kleuren Alguersuari volgend jaar actief zal zijn kreeg Marca geen antwoord. Het is duidelijk dat ik daar nog geen uitspraken over kan doen. Ik weet ook niet wanneer ik daar iets over kan zeggen. Dat kan morgen zijn, maar ook volgende maand, aldus Jaime Alguersuari.

De Spaanse krant was nog niet blij met de antwoorden van Jaime en vroeg rustig verder over zijn toekomst. Jaime antwoordde netjes en uit zijn antwoorden zouden we weleens kunnen opmaken wie zijn nieuwe werkgever wordt. Het is een goed team in de Formule 1. Het is een team in de top 10. Het is een team dat in de constructeurstitel strijdt om de plaatsen vijf tot en met zeven en het team finisht vaak in de punten. Mercedes is de huidige nummer vijf in het constructeurskampioenschap. Sauber en Force India staan respectievelijk zesde en zevende.

Jaime zou dus volgend jaar zo maar actief kunnen zijn bij Mercedes, Sauber of Force India. Echter lijkt het meest waarschijnlijke dat Alguersuari zal tekenen bij Sauber of Sahara Force India.

Leave a Reply

Your email address will not be published.