Op de tweede en laatste dag dat Minardi testte op het circuit van Mugello kwamen Patrick Friesacher, Christijan Albers en Chanoch Nissany alle drie in actie. Gisteren reed Nissany nog tegen Albers. En ook net als gisteren kregen de racers van het team een PS05 toebedeeld, terwijl geldschieter Nissany het met een PS04B moest doen.

Gisteren werd er vooral gefocust op de koeling, a�rodynamica, chassis en set-up. Verder testte het kleine Italiaanse team ook nog wat voor Bridgestone. Geen van beide PS05 wagens had technische problemen waardoor het programma kon afgewerkt worden.

“Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat gisteren een dag was om zo snel mogelijk te vergeten. We hebben vandaag een paar veranderingen doorgevoerd aan de wagen, zowel aan het chassis en aan de software. Daardoor bleven we wat langer in de box dan voorzien. Eens op de baan was het dan weer een goede dag. De wagen toonde snelheid en betrouwbaarheid. De PS05 is een nieuwe wagen en er zullen nog veel kleine problemen moeten worden opgelost tijdens de komende weken, maar momenteel ziet het er positief uit.” Zei Albers.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter