Minardi sponsor Wilux doet verwoede pogingen Christijan Albers volgend seizoen in de Formule 1 te laten rijden. Directeur Ruud Wildschut van de badkamerfabrikant heeft Minardi deze week een schriftelijk aanbod gedaan om de Larense coureur te laten debuteren.

Wildschut zegt zeven miljoen euro te kunnen garanderen aan Nederlandse sponsors. “Ik ben zeer tevreden over de resultaten van de sponsoring van Minardi en wil volgend jaar graag doorgaan. Voor de Europese markt is steun aan Minardi uitermate geschikt.’‘

Het aanbod wordt vanuit Engeland bevestigd door teambaas Paul Stoddart, die zegt graag in zee te willen gaan met de vice-kampioen uit de DTM klasse. Minardi onderhandelt behalve met Albers ook met de Hongaar Zsolt Baumgartner en heeft tevens nog contacten met de Deen Nicolas Kiesa en de Brit Justin Wilson.

Stoddart: “Christijan is klaar voor de Formule 1. Dat bleek afgelopen seizoen in de DTM. Ik heb Christijan als coureur hoog zitten en zou hem volgend jaar graag in de Minardi zien. Of dat lukt, hangt af van de diverse lopende onderhandelingen. Maar ik heb altijd gezegd: ooit zal Christijan debuteren in de Formule 1 in een Minardi. Dat was afgelopen seizoen al bijna zo. En als Christijan niet komend seizoen debuteert, dan doet hij dat volgend jaar.’‘

Stoddart zegt teleurgesteld te zijn dat Verstappen volgend jaar niet bij hem rijdt. “Ik wens Jos het allerbeste bij Jordan, als het tenminste lukt een contract af te sluiten. Hij neemt echter een groot risico door Minardi nu al af te schrijven. Komt hij niet rond met Jordan, dan verliest de F1 definitief ��n van zijn beste coureurs. Dat verdient ie niet.’‘

Wildschut zegt andere Nederlandse sponsors te willen aantrekken om Albers op weg te helpen in de Formule 1. “Ik ben zeer tevreden over wat Jos via Minardi voor Wilux heeft betekend. Maar als Jos niet meer voor Minardi wil rijden, dan moet het een andere Nederlandse coureur worden’‘, aldus de Woerdense ondernemer.

Bron: AD

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter