Red Bull kon in Rusland wederom niet wedijveren met Ferrari en Mercedes om de polepositie. Ricciardo moest tevreden zijn met de vijfde startpositie, Verstappen kwam zelfs niet verder dan de zevende tijd. In Bahrein leek het vormpeil van de renstal nochtans in stijgende lijn, maar nu lijkt de afstand tot de topteams weer te groeien. Als we de tijden in Sochi vergelijken, is het verschil met vorig jaar nog een fractie toegenomen.

In 2016 moest Daniel Ricciardo 1,7 seconde toegeven op polesitter Nico Rosberg. Dit keer start een andere Duitser vooraan en was Ricciardo in de kwalificaties 1,8 seconde trager dan Vettel. Vooraf was ons doel om ons in de top vijf te kwalificeren. We wisten dat de vijfde plaats het hoogst haalbare zou zijn, aldus de Australiër.

De afstand met Ferrari en Mercedes is echt enorm. Het verschil met de snelste tijd is zelfs nog een tiende groter dan vorig seizoen. De viervoudige GP-winnaar lijkt daarom eerder achterom te kijken dan vooruit. Ik moet eerder naar mijn positie kijken dan naar de tijden. In dat opzicht mag ik al blij zijn dat ik het gevecht om de vijfde plaats met Felipe Massa en Williams gewonnen heb.

Toch houdt Ricciardo de moed erin. We mogen niet vergeten dat ik vorig jaar, toen de verhoudingen vrij gelijkaardig waren, toch de polepositie pakte in Monaco. Dus positief blijven is de boodschap. Voor de race van Monaco had Red Bull zelfs al een raceoverwinning op haar palmares bijgeschreven. Verstappen won toen de sensationele Spaanse GP, vooral omdat beide Mercedessen elkaar uit de race knalden.

De Red Bulls zullen het dus niet makkelijk hebben om dat resultaat dit seizoen nog een keer te herhalen, zeker nu Ferrari gelijke tred houdt met Mercedes. Red Bull moet dus al rekenen op pech of incidenten bij twee teams om een overwinning binnen te rijven. Meer dan tevreden zijn met onze vijfde plaats kunnen we op dit moment dan ook niet doen, besluit Ricciardo.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.