Red Bull ontwerper Adrian Newey is positief gestemd over de nieuwe Renault-motor. Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz liet zich gisteren al positief uit over de Franse motorbouwer.

Op Autosport International in Birmingham liet Newey het volgende weten:
Renault heeft deze winter ontzettend hard gewerkt. Ik heb de cijfers voor komend jaar gezien, het is opnieuw een goede stap voorwaarts. Ik verwacht ook veel van ons chassis. Het enige wat altijd een vraagteken is in het voorseizoen, is wat de concurrenten hebben gedaan.

Renault boekt vooruitgang. Twee jaar geleden was er met de nieuwe V6-motor geen vooruitgang, zelfs wat achteruitgang ten opzichte van het jaar daarvoor. Vorig jaar kwam er vooruitgang en is het gat met Mercedes verkleind. Motorvermogen wordt dit jaar nog belangrijker. Met verbeterde grip kun je langer op het gas, en dat betekent dat een goede motor meer verschil zal maken. Het deel van een ronde waarbij grip de beperkende factor is ten opzichte van de kracht neemt af.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter