Cyril Abiteboul schijnt zeer te spreken te zijn over het feit dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso deel uit zal maken van zijn team vanaf 2021.

Volgens de teambaas past de terugkeer van Alonso perfect bij de doelstelling van Renault om terug te keren aan de top.

Zijn komst is een enorme troef op sportief vlak, maar ook voor het merk waar hij erg aan gehecht is. De sterke band tussen hem, het team en de fans maken Fernando een logische keuze”, verwacht Abiteboul.

Zijn ervaring en vastberadenheid gaan ons helpen het team naar het uitmuntende niveau te brengen, dat de moderne Formule 1 eist., aldus de Fransman.

Dat gaat wel het een en ander kosten want Alonso kan rekenen op een mooi salaris.

Tot en met 2022 gaat Alonso namelijk naar verluidt om en nabij de vijftien miljoen pond -bijna 17 miljoen euro- per seizoen verdienen.

Als zijn contract na twee jaar dus afloopt is de Spanjaard in totaal omgerekend bijna 34 miljoen euro rijker. Dat is wat het Engelse medium The Sun schrijft. Mogelijk komen hier nog bonussen bovenop.

Het is bijzonder te noemen dat Renault zoveel geld vrij heeft weten te maken voor het strikken van Alonso. Het Franse automerk moet de komende jaren in totaal zo’n 2 miljard bezuinigen. Maar de F1 blijft vooralsnog buiten schot?

En met de komt van Alonso kan Renault ook net zo goed de jeugdopleiding schrappen. Guanyu Zhou en Christian Lundgaard kunnen in 2020 nog zo hard werken, als puntje bij paaltje komt kiest Renault voor de veilige weg.

Geen eigen talent, maar een coureur van 38 jaar.

Is dat ook een logische keuze?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!