Het Circuit Gilles Villeneuve te Montreal heeft voor de aanstaande Grand Prix van Canada enkele aanpassingen uitgevoerd.

Zo zijn alle kerbstones en belijning geschilderd met door de FIA goedgekeurde anti-slip verf. Het vangrail voor en na Turn 10 aan de linkerkant van de coureur is vervangen door een wand. Daarbovenop zijn nieuwe hekken geplaatst.

Verder is er vangrails vernieuwd en moet een opening in de pitmuur ervoor zorgen dat de teams hun apparatuur sneller van de grid kunnen halen, zonder eerst helemaal naar de uitgang van de pitstraat te lopen.

Een andere ‘aanpassing’ ging helaas ten koste van de F1-fan; De open dag op het Circuit Gilles Villeneuve werd door de organisatie geschrapt uit vrees voor protesterende studenten.

Ieder jaar wordt op de donderdag voor de Grand Prix de pitstraat opengesteld voor publiek. Om eventuele problemen te voorkomen heeft de organisatie besloten af te zien van de ‘Open Doors‘-dag.

Studenten, die al ruim honderd dagen protesteren tegen de plannen voor verhoging van het collegegeld in de provincie Quebec, dreigden de afgelopen weken publieke evenementen, waaronder dus de Grand Prix, te verstoren.