Over Bernie Ecclestone is altijd veel te doen geweest. De ene F1-fan vindt hem de man die de racerij kapot maakte. De andere prijst hem om zijn zakelijke inzicht, wat de sport groot heeft gemaakt.

Met die zakelijk inzicht is er de laatste tijd nogal wat aan de hand; Circuit-eigenaren en promotors die met Bernie om de tafel willen zitten, om een prijsverlaging te bedingen. Gemor bij de ‘board’ van CVC [vanwege de uitgestelde beursgang, FR] en nu krijgt de oude kleine grote man van de F1 ook de Duitse Justitie op zijn 82-jarige nek.

Het Duitse Openbaar Ministerie is bezig om een aanklacht tegen Bernie Ecclestone voor te bereiden. De Brit betaalde bij de verhandeling van de Formule 1-rechten een grote som geld aan de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky omdat Ecclestone CVC Capital als eigenaar van de rechten wilde hebben. Men vermoedde dat Bernie al vóór het verkoop bij CVC Capital zijn eisen zag ingewilligd, namelijk dat hij aan de roer mocht blijven sturen.

Ecclestone claimde altijd dat hij dat onder dwang deed. Gribkowsky heeft nu echter verklaard dat Ecclestone hem juist op neerbuigende manier aansprak vanwege zijn eerdere weigering om mee te werken. En dus zit de openbare aanklager achter Ecclestone aan.

Dat meldt de Suddeutsche Zeitung, een goed ingevoerde krant op dit onderwerp. Bild voegt daaraan toe dat aanklager Thomas Steinkraus-Koch de uitkomst van het onderzoek bij de advocaten van Ecclestone heeft neergelegd en men is in afwachting van een reactie.

Eerder kwam Bernie Ecclestone niet naar de GP van Duitsland op aanraden van zijn advocaten. Zij voorzagen een mogelijke ‘preventieve’ aanhouding van hun cliënt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.