Volgens Mark Webber dempen de elektronische hulpmiddeltjes in een F1-wagen niet de rijderskwaliteiten. Vele F1-fans ergerden zich aan het feit dat de plannen voor het schrappen van tractiecontrole op de lange baan geschoven werden. Algemeen gezien denkt is de mening dat de F1-rijders door al die elektronische hulpmiddeltjes zelf weinig meer moeten doen, en dat ze meer en meer als een gestuurde pop in de bolide zitten.

Dit is helemaal niet zo volgens Mark Webber.

“Elektronica is niet het probleem, downforce is boosdoener,” aldus de Australische Jaguar piloot. “Door de grote hoeveelheid downforce worden de remafstanden zo kort dat het zeer moeilijk is om een andere wagen langs de binnenkant voorbij te steken.”

Vanaf dit seizoen zijn launch control en automatisch gestuurde versnellingbakken verboden. Maar volgens Webber was de komst van de elektronica in de F1 juist goed voor de F1. Aangezien de technologische snufjes uit de F1 later in de massamarkt worden toegepast.

Als het aan Webber afhangt zouden de F1-wetgevers zich moeten toespitsen op het gebied van de a�rodynamica om de F1 terug open te maken voor staaltjes van grootse rijderskunsten. Hij voegde er wel aan toe:

“Maar het is moeilijk om de a�rodynamica drastisch te verminderen, want dan zitten we met wagens die onstabieler zijn en dus potentieel onveiliger. We zullen wel zien…”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter