Het trio Emmanuel Collard / Jean-Christophe Bouillon / Erik Comas heeft de polepositie veroverd van de geroemde 24uren-race van LeMans, die morgen van start gaat. In hun Pescarolo Sport waren ze 0.840 seconden sneller dan teamgenoten Loeb/Ayali/Helary. Derde op de startgrid staan McNish/Biela/Pirro. Eerste Belg is Vanina Ickx op een negende startplaats, op 4.928 seconden van de polepositie. Eerste Nederlandse deelnemers zijn Julian Lammers en Bosch op een elfde plaats, in hun wagen Racing For Holland. Wat verder op de startgrid komen we ook CART- en IRL-coureurs als S�bastien Bourdais, Massimiliano Papis en Dario Franchitti tegen. Morgen om 16.00uur wordt de start gegeven, zondag eindigt de race om 16.00uur. De uitslag verneemt U uiteraard hier op F1Pits.

De volledige startopstelling is hier te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter