Het Formule 1-seizoen 2016 telt maar liefst 21 races. Voor de fans van de Formule 1 fantastisch, maar Toto Wolff van Mercedes vraagt zich af hoe de teams omgaan met de drukke kalender. Wolff maakt zich vooral zorgen om het personeel van de teams dat nog meer van huis zal zijn dan de afgelopen jaren het geval was.

Helemaal zeker is het nog niet dat de kalender ook 21 races zal bevatten, de race in Austin zou nog af kunnen vallen in verband met de financiële problemen die het Circuit of the Americas parten zou kunnen spelen vanwege lagere subsidies. Wolff over de kalender: “Het is een fors aantal voor het raceteam. De afgelopen jaren was het al intens vanwege de back-to-back races, dat wordt komend seizoen de grootste uitdaging.”

De Formule 1-kalender van 2016 telt maar liefst twaalf races die een week na elkaar plaatsvinden. Volgens Wolff vergen de back-to-back races een andere aanpak van de teams: “We moeten kritisch kijken naar de organisatie. Iedereen is vermoeid aan het einde van het seizoen en ik weet niet of we 21 races met de huidige organisaties aankunnen. Wellicht dat we met verschillende teams op locatie moeten werken die elkaar afwisselen of een rustperiode na een raceweekend. Het wordt een flinke uitdaging voor komend seizoen.”


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!