Fernando Alonso roept al jaren dat het zijn ultieme droom is om met Ferrari wereldkampioen te worden, het team waar hij vanaf 2010 voor uit komt. Toch kon hij al 10 jaar eerder naar zijn droomteam, maar koos hij ervoor om die kans te laten lopen. De huidige kopman van de Scuderia had namelijk in 2000 al een contract kunnen tekenen bij het meeste illustere Formule 1-team. Het liep echter anders.

Jean Todt, Ferrari-teambaas van de vroege jaren ’90 tot 2008, meent dat hij destijds reeds een overeenkomst had met het toenmalige talent. We spraken na Fernando’s F3000-zege in Spa. Zijn manager kwam bij mij thuis in Maranello en we kwamen tot een overeenkomst. Alonso’s manager Adrian Campos onderschrijft het verhaal. Ferrari vroeg ons om niet met een ander team in zee te gaan, zegt de Spanjaard. Maar Flavio Briatore kwam naar ons toe met een mooi contract onder zijn arm.

De Italiaanse teambaas van Renault probeerde Alonso op het laatste moment over te halen om met hem in zee te gaan. Alonso zou eerst een jaar in de luwte mogen rijden bij Minardi om daarna over te stappen naar het Franse fabrieksteam. Alonso stemde toe en Todt voelde zich belazerd. Toen Briatore kwam gingen ze met hem in zee. Ik was daar behoorlijk kwaad over en daarna hebben we dan ook geen contact meer gehad.

De irritaties van Todt zouden wel eens meegespeeld kunnen hebben toen de teambaas eind 2006 koos voor Kimi Raikkonen als vervanger voor Michael Schumacher, terwijl Alonso, die op dat moment net twee keer achter elkaar wereldkampioen was geworden met Renault, op dat moment ook beschikbaar was…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *