Kimi Raikkonen zal dit weekeinde in Canada zijn 200ste Formule 1-race rijden. De Fin debuteerde in Melbourne 2001 dankzij het lef van teambaas Peter Sauber, om Kimi in een F1-auto te zetten terwijl deze pas 20 autoraces had gereden.

Omdat Kimi geen ervaring had in de Formule 3 of Formule 3000, destijds de series waaruit de coureurs naar Formule 1 konden overstappen, kreeg hij niet onmiddellijk de superlicentie die vereist is om in de Formule 1 te rijden. Maar door een zeer overtuigende start -en een beetje hulp van de Fransman Panis- pakt de Fin al in zijn eerste Grand Prix een puntje en werd zijn ‘superrijbewijs’ definitief omgezet.

De immer eigenzinnige Räikkönen blijft ‘cool’ onder alle ophef: Mij is verteld dat dit mijn tweehonderdste Grand Prix wordt, wat ook laat zien hoe de tijd vliegt. Ik race nog altijd met volledige inzet en dit soort cijfers veranderen eigenlijk niets.

Hoewel het de laatste tijd ietsje beter gaat tussen de Fin en zijn Ferrari F14T, hopen de fans dat Raïkkönens tweehonderdste race een mooi resultaat oplevert.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!