RosbergCosworth heeft het probleem dat Nico Rosberg’s opgave tijdens de GP van Maleisi� veroorzaakte gevonden en opgelost. Rosberg startte vanaf de derde positie maar zag zijn hoop op een podium in rook opgaan na slechts een paar rondjes. Deze week testte Williams voor Cosworth in Valencia.

“De Cosworth CA2006 Serie 3 motor is drie dagen lang getest in Valencia. We hebben veel kilometers getest met een paar nieuwe onderdelen die deel uitmaken van ons ontwikkelingsproces. Deze motor bevatte ook de oplossing voor het specifieke probleem waar Nico door moest opgeven in Maleisi�. Deze specificatie gaat ook mee naar Melbourne.”

Door geluidsanalyse werd eerder deze week duidelijk dat Cosworth de krachtigste F1 motor van het moment in huis heeft. Het bedrijf doet er alles aan om Williams ook volgend jaar als klant te mogen begroeten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter