GPGPGisteren had er in Maranello een ontmoeting plaats tussen de FIA, Cosworth, Renault en gastheer Ferrari om de nieuwe regels over de homologatie van motoren te bespreken. Het is niet duidelijk of Renault er om eigen redenen was, of als afgevaardigde van de GPMA. De FIA werd vertegenwoordigd door Max Mosley, Charley Whiting en Peter Wright.

Er wordt gezegd dat er gisteren een akkoord is bereikt over het bevriezen van de motor technologie tot en met 2012 zodat de kosten drastisch beperkt kunnen worden. Hierdoor zijn leveranciers van betere motoren, zoals Renault en Cosworth, dus bevoordeeld tegenover de zwakkere studenten uit de klas.

Het is niet duidelijk of het mogelijke akkoord ook een onderdeel bevat over de ECU‘s die momenteel veel van de motorprestaties regelen. Het bevriezen van de technologie druist volgens velen in tegen de basis van de Formule 1: Het verbeteren door constante ontwikkelingen te maken. Er zijn nog wel enkele dingen die aangepast mogen worden, maar die zullen niet volstaan voor diegene die een zwakkere motor hebben.

Als de GPMA leden beslissen uit de F1 te stappen zit de sport in grote moeilijkheden. Want dan wordt de levering van motoren vrij moeilijk. Momenteel leveren GPMA leden Honda en Toyota klantenversies van hun motoren. Dat tekort zou opgevuld kunnen worden door nieuwkomers of mensen binnen de huidige teams die deel willen uitmaken van de F1. Maar hoe zit het dan met hen? De bevriezing van de technologie zou hen dan weer bevoordelen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter