Giedo van der Garde vecht momenteel in het GP2-kampioenschap voor zijn laatste titelkans, de Fransman Romain Grosjean staat stevig aan de leiding in dit kampioenschap en kan op Spa-Francorchamps de titel al pakken. Desondanks zegt Giedo van der Garde in het magazine NUsport dat zijn management contact heeft twee Formule 1 Рteams in de middenmoot. Van der Garde volgend jaar kost wat kost in de Formule 1 rijden, nog ̩̩n jaar GP2 acht hij uitgesloten.

Er is contact met twee teams uit de middenmoot. Welke dat zijn, ga ik niet zeggen, zegt Van der Garde in het nieuwste magazine van NUsport. Ik weet alleen dat mijn management met beide teams een gesprek heeft gehad, meer niet. Het is goed om te merken dat er interesse is. De mensen binnen de Formule 1 denken toch: ‘Hé, die Van der Garde rijdt hard en heeft zijn zaken op een rijtje.’

Vorig jaar liep Van der Garde op het laatste moment het tweede Virgin stoeltje mis, dit ging uiteindelijk naar Jerome D’Ambrosio. Op de vraag of Van der Garde zou willen instappen bij een achterhoede team twijfelt hij:
Moeilijk te zeggen. Als ik de kans had gekregen om bij Hispania Racing te gaan rijden, dat zo’n beetje de minste auto heeft, dan had ik dat niet gedaan. Als ik de overstap weet te maken, is het belangrijk dat ik bij een goed team terecht kom waar ik in het begin veel kan leren en daarna kan laten zien wat ik in huis heb om uiteindelijk nog een stapje omhoog te maken. Dat is mijn doel. Ik zie het niet zitten om naar de Formule 1 te gaan om in de achterhoede te racen.

Ik vind van mezelf dat ik in de Formule 1 thuis hoor. Oud-teamgenoten als Sebastian Vettel en Paul di Resta doen het erg goed en die heb ik al eens verslagen. In mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik alleen meer een laatbloeier.

Van der Garde is in de GP2 nog strijdlustig, ondanks een achterstand van 25 punten. Afgelopen weekend in Hongarije wist Grosjean opnieuw uit te lopen op Van der Garde, de Fransman die in 2009 al 7 Grand-Prix reed, kan op Spa-Francorchamps de titel al veilig stellen. Dit zou een teleurstelling zijn voor Van der Garde, die dit jaar de titel als doel stelde. Begin dit jaar verhuisde hij voor zijn team Barwa Addax zelfs naar Spanje, alles werd in het werk gesteld om Van der Garde in zijn derde GP2-jaar de titel te laten pakken.
Ik ga hem de komende races het vuur aan de schenen leggen, ik weet zeker dat ik hem kan hebben. Spa-Francorchamps en Monza liggen mij en het team erg goed, er kan nog van alles gebeuren in het klassement.

By peter