Het schijnt te rommelen binnen het team van Lotus Renault GP. De positie van Eric Boullier als teambaas zou ter discussie staan. Het seizoen begon sterk, maar het team heeft niet kunnen voortborduren op de successen van Australië en Maleisië.

Afgelopen weekend in Hongarije viel Nick Heidfeld uit, nadat zijn bolide vlam vatte en Vitaly Petrov reed een anonieme race en eindigde als twaalfde. In het constructeurskampioenschap staat Lotus Renault GP op een vijfde plaats met slechts 66 punten.

Intern begint de druk toe te nemen op Boullier, die pas aan zijn eerste jaar in de Formule 1 bezig is. Zijn onervarenheid, de tegenvallende prestaties en zijn houding binnen het team gaan hem tegenwerken.

De toekomst van Boullier bij het team zal mede afhangen van het resultaat in de eerstevolgende race op Spa-Francorchamps. Voor de Belgische Grand Prix staat een grote update gepland. Als dat niet werkt, dan hebben we een probleem. Laten we er het beste van hopen. In ieder geval hebben we de problemen met de auto onder ogen gezien, aldus Nick Heidfeld in gesprek met Autosport.

We hebben al een tijdje gezegd dat we weten wat het probleem is. We hebben in die tijd wat kleine dingen gedaan, maar dankzij de jongens in de windtunnel hebben we veel vooruitgang geboekt. Het was alleen moeilijk om al die verbeteringen toe te passen. Nu we een zomerstop hebben, kunnen we de auto veranderen, aldus een hoopvolle Heidfeld, die zelf ook onder druk staat.

Immers als de updates niet werken, zou MercedesGP steeds verder uit beeld raken. Dit schijnbaar tot ongenoegen van Genii Capital, de eigenaar van het team. En Heidfeld heeft Bruno Senna in zijn nek hijgen.