Na de “gestolen” overwinning van Sebastian Vettel in Maleisië draait de geruchtenmolen over een eventuele opvolger van Mark Webber voor komend seizoen ook in Bahrein weer op volle toeren. Een naam die steeds vaker genoemd word is die van Kimi Raikkonen. De oud-wereldkampioen van 2007 is in het bezit van een aflopend contract bij Lotus-Renault dat de sympathieke Fin ook graag voor 2014 ziet tekenen.

Opvallend is dat men hierbij de coureurs van zusterteam Torro Rosso lijkt te passeren. Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz gaf recentelijk zelfs toe geinteresseerd te zijn in de Fin. Naast zijn goede optredens op de baan lijkt Raikkonen ook qua persoonlijkheid in de smaak te vallen bij Red Bull. Met name zijn uitgesproken karakter zou beter bij het imago van Red Bull passen dan dat van de introverte Mark Webber.

Kimi zelf reageert zoals altijd laconiek; Het klopt dat ik nog geen contract op zak heb voor komend seizoen. Meer wil ik er op dit moment niet over kwijt. Ik wil dit seizoen gewoon goed presteren en de rest volgt vanzelf.