Met de vierde plaats van Max Verstappen op de Hungaroring gaan de Nederlandse fans met een goed gevoel de Formule 1 zomerstop in. De mensen die echter maar geen genoeg kunnen krijgen van de Formule 1 én Max Verstappen zitten dit weekend gebeiteld op het TT Circuit in Assen. De Gamma Racing Day is het grootste gecombineerde auto- en motorsport evenement van Nederland, en ook dit jaar belooft het weer één groot spektakel te worden!

Red Bull wederom present
De Gamma Racing Day 2015 wordt hoogstwaarschijnlijk één van de best bezochte edities ooit. Dat is vooral te danken aan de komst van Red Bull/Toro Rosso en Max Verstappen. Verstappen zal over het weekend maarliefst drie Formule 1 demo’s verzorgen. Op zaterdag komt de Limburger één maal in actie, en op zondag zal hij twee keer over het circuit krullen.

Het is al het derde jaar op rij dat Red Bull zijn medewerking verleent aan de Gamma Racing Day. In 2013 was het David Coulthard die voor het eerst met een moderne Formule 1 wagen over de Drentse hei scheurde. Vorig jaar was het de eer aan Sebastien Buemi om het nodige rubber te laten rondvliegen in Assen.

Max Verstappen zal dit jaar in actie komen met een in Toro Rosso kleuren gespoten Red Bull. Naast het feit dat neerlands trots Max Verstappen de Red Bull RB8 zal besturen is de komst van de wagen naar Assen een bijzonderheid op zich. Het is namelijk de wagen waarmee Sebastian Vettel in 2012 het wereldkampioenschap Formule 1 op zijn naam schreef.

Zwaar racegeweld
Naast de demo’s van Red Bull en Verstappen is er nog meer Formule 1 geweld te zien op het TT Circuit. Dit jaar zal namelijk voor het eerst de BOSS (Big Open Single Seaters) GP deelnemen aan het jaarlijkse evenement. De BOSS GP is speciaal omdat er uitsluitend gereden wordt met, zoals de naam al doet vermoeden, dikke Formule wagens. Het startveld bestaat uit onder andere oud Formule 1, GP2, World Series by Renault en Superleague Formula wagens. Oordoppen zijn dus zeker aan te raden dit weekend!

Verder zijn er nog autoraces in de vorm van de Renault Clio Cup Benelux, NEC Formule Renault 2.0, Supercar Challenge en het NK Historische toerwagens en GT’S. Ook de liefhebbers van racesport op twee wielen komen aan hun trekken. De beste coureurs uit de Nederlandse motorsport komen aan bod in het ONK Dutch Superbike en het ONK Dutch Supersport.

Recordaantal
De Gamma Racing Day verwacht dit jaar een recordaantal van 100.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Toegangsbewijzen voor het circuit zijn via de website van de Gamma Racing Day gratis te downloaden en uit te printen. Wil je meer zien van de wagens die in actie komen, of oog in oog staan met de coureurs? Dan kun je voor vijftien euro per persoon paddock kaarten bestellen.