De regerend wereldkampioen sprak na de –enige– vrije training met Motorsport-Total.com en kwam met een somber vooruitzicht voor zondag.

Hamilton legt uit dat een snelle ronde op Imola weliswaar fantastisch is, maar dat het circuit morgen geen goede race zal opleveren. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Het zal erg moeilijk zijn om andere coureurs in te halen.

En daar zou de Brit best gelijk in kunnen hebben. Voor wie het nog kan herinneren? Het gevecht tussen Alonso en Michael Schumacher in 2006. De twee coureurs reden dicht achter elkaar naar de finish zonder dat er ook maar één inhaalactie was ingezet.

Het circuit is inmiddels enigszins veranderd. Het verwijderen van de chicane voor de finishlijn moet inhaalacties voor de Tamburello mogelijk maken en ook DRS is iets waar Alonso en Schumacher destijds geen beschikking over hadden.

Maar anders zijn we gewaarschuwd door de man die morgen vanaf P2 zal vertrekken…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!