Zuid Korea heeft plannen voor een nieuwe Grand-Prix, het land wil vanaf 2016 een stratenrace organiseren in Seoul. De stratenrace zal net zoals in Singapore in de avond verreden moet worden.

Zuid Korea stond al op de Formule 1 kalender van 2010 tot 2013. De Grand-Prix werd destijds verreden op het Yeongam circuit. Dit circuit lag in de “middle of nowhere” en was niet populair bij coureurs en fans.

Volgens Koreaanse media is Zuid Korea vooral jaloers op Singapore. Afgelopen week hebben vertegenwoordigers van Zuid Korea met Bernie Ecclestone gesproken in Singapore. Chung Yung-cho, de organisator van de eerdere Koreaanse Grand-Prix, heeft daarbij tekeningen van het nieuwe circuit gepresenteerd. Ecclestone zou enthousiast zijn. Een overeenkomst moet nog wel gesloten worden.

Seoul, een wereldstad met 25,6 miljoen inwoners zou Ecclestone ook financieel veel kunnen bieden. Daarnaast is Zuid Korea met haar industrie een interessant land voor Ecclestone.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter