Race-genen worden soms doorgegeven aan de volgende generatie.

Zo kennen we Damon Hill, Michael Andretti en Jacques Villeneuve als zonen die net als hun vader’s is de Formule 1 reden.

Momenteel vertegenwoordigd Max Verstappen de jongste generatie, maar Mick Schumacher bereidt zich in de Formule 2 voor , om net als zijn legendarische vader in de hoogste klasse van de autosport uit te komen.

Ook Sebastian Montoya, de zoon van zevenvoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar die ook een editie van de Indy 500 won, Juan Pablo Montoya, heeft dezelfde ambitie.

De net 15 jaar oud geworden jongeman maakt dit jaar dit jaar zijn debuut bij het topteam Prema. Sebastian zal in het Italiaans Formule 4-team rijden, maar gaat ook gedurende het jaar bij enkele races in de Duitse ADAC F4 rijden.

Montoya junior begon op 8-jarige leeftijd in de karts en stoomde makkelijk door alle leerklassen.

Gedurende onderbreking van het raceseizoen wegens corona, houden Sebastian en Juan zich scherp door middel van iRacing…

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!