Sommige mensen hadden bedenkingen bij het de nieuwe puntentelling, ze vonden dat de winnaar niet echt beloond werd voor zijn eerste plaats.
Wie nu beschikt over de meest betrouwbare wagen maakt kans op een wereldtitel.

Renault was aan het begin van het seizoen de beste wagen die je op de grid kon vinden, dat is vooral te merken aan hun verzameling van eerste plaatsen.
Het Franse automerk domineerde vier races en rijfde vier overwinningen op rij bij binnen, het was pas na San Marino dat McLaren liet zien dat ze ook hun deel van de koek opeisten.
McLaren kwam opzetten met de snelste en beste wagen van het 2005 seizoen, alleen zat McLaren weer te vechten tegen de onbetrouwbaarheid.

Er moet al veel gebeuren om de Spanjaard Fernando Alonso te weerhouden van een eerste wereldtitel, R�ikk�nen moet een kloof van 25 punten zien te dichten in amper 3 races, mathematisch is het nog mogelijk…
Toch moeten we vaststellen dat beide heren hetzelfde aantal overwinningen heeft, maar Alonso beschikte over een betrouwbare wagen die hem steeds veilig aan de finish bracht, terwijl de McLaren het al eens liet afweten.

De kans is dan ook groot dat Kimi meer overwinningen zal hebben dan Fernando.
Mclaren heeft ook enkele kansen laten liggen, vanwege hun onbetrouwbaarheid moest Kimi een paar keer 10 plaatsen terug op grid, een onmogelijke opdracht om dan nog eerste te worden.
align=right
We kunnen nu wel zeggen dat McLaren maar moet zorgen voor een betrouwbare wagen, juist, niemand zal dat ontkennen, maar…
De FIA hun regel omtrent het wisselen van een motor is volgens enkele kenners, waaronder Mark Blundell verkeerd, de piloot krijgt een sanctie omdat het team een onbetrouwbare auto afleverde.
Volgens Blundell moet het team gestraft worden en niet de piloot.

Laat me duidelijk stellen dat we geen afbreuk doen aan de mooie en verdiende prestaties van Fernando Alonso.

Zit de FIA verkeerd?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!