Zes Nederlandse motorcoureurs zijn donderdag verblijd met een wildcard voor de TT van Assen (24 tot en met 26 juni). Jarno van der Marel, Adri den Bekker en Mark van Kreij mogen meedoen in de 125cc klasse. Patrick Lakerveld, Hans Smees en Emile Litjens kregen van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) een startbewijs voor de 250cc klasse.

Van der Marel is de Nederlands kampioen in de 125cc. Hij eindigde vorig jaar in Assen als 24e. Den Bekker kwam in 2003 tot een achttiende plaats. Van Kreij viel uit.

Smees is de nationaal kampioen in de kwartliters. Hij was vorig jaar ook aanwezig in de Grote Prijs van Nederland en finishte als 22e. Lakerveld, de nummer twee van Nederland, was vorig jaar afwezig. Voor Litjens wordt het zijn eerste TT.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter