Alessandro Zanardi, de Italiaanse racer die 2 jaar geleden beide benen verloor na een zware crash in het Amerikaanse ChampCar kampioenschap, zal terug gaan racen.

Zanardi zal op 19 oktober zijn opwachting maken in het ‘FIA European Touring Car’ kampioenschap in Monza.
Hij zal er een BMW 320i besturen van het “BMW Italy-Spain”-team. De wagen zal uiteraard aangepast zijn aan Zanardi’s omstandigheden.

“Twee jaar geleden ontsnapte ik op het nippertje aan de dood. Ondanks dat ik er destijds erg slecht voor stond stelde ik me als doel om in de toekomst opnieuw een normaal leven te kunnen leiden.”

“Vandaag, 2 jaar na het ongeval, kan ik wandelen, zwemmen, ski�n en op 19 oktober zal ik mijn doel bereiken door opnieuw aan een competitie-race deel te nemen.” vertelde de Italiaan.

“Ik moet het hele BMW Team bedanken voor deze fantastische kans en voor alle energie die het team heeft geleverd om de wagen aan mijn behoeften aan te passen.
Als ik slaag om het ritme in Monza bij te houden zal ik beseffen dat je altijd in jezelf moet geloven, waar een wil is, is een weg.”

Directeur van BMW Motorsport, Mario Theissen is enthousiast over het project:

 

“Het is een grote eer voor ons dat ‘Alex’ zijn droom kan waarmaken in een BMW. We zijn enorm blij dat we hem alle steun en technische mogelijkheden kunnen bezorgen. Zijn project geeft de BMW Motorsport filosofie perfect weer, altijd zoeken naar nieuwe grenzen. In mijn ogen heeft Zanardi al gewonnen!”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter