Zak Brown wordt Executive Director Racing en Marketing bij McLaren.

Zak Brown zal niet de opvolger zijn van Ron Dennis als CEO, omdat Dennis formeel nog altijd die rol vervult tot zijn contract afloopt in februari. Dennis is met gardening leave gestuurt, een typisch Engels eufemisme voor een schorsing. Naar verluidt beraamt Ron Dennis plannen om zijn vertrek aan te vechten.
Zijn werkzaamheden worden tot zijn contract afloopt waargenomen door het Executive Commitee, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de andere twee aandeelhouders (Mansour Ojjeh en het bedrijf Mumtallakat uit Bahrein).

Hiermee krijgt de Amerikaan Brown één van de topfuncties binnen McLaren. Daarnaast zal er ook een nieuwe CEO worden aangetrokken. McLaren laat in een persbericht weten:

Zak Brown zal een belangrijke rol spelen binnen een herstructureringsprogramma van McLaren Groups’ commerciële en strategische operaties om succes te bereiken in de Formule 1.

Het nieuwe uitvoerend comite moet McLaren klaar gaan maken voor een nieuwe organisatiestructuur en tevens een nieuwe CEO aanstellen.

Zak Brown kent McLaren goed, Brown is oprichter van het bedrijf Just Marketing International. Met dit bedrijf wist Brown Johnie Walker, GSK, Hilton, Lenovo, Chandon, en NTT als sponsor aan McLaren te verbinden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter