Alexander Wurz zal donderdag de derde McLaren besturen tijdens de eerste vrije oefenritten van Monaco. Dat heeft McLaren bevestigd.

Het ziet er naar uit dat McLaren voor de rest van het seizoen om beurten de testrijders Alexander Wurz en Pedro de la Rosa de derde McLaren laat besturen. Beide mannen maakten een uitstekende indruk tijdens de oefenritten op vrijdagen, en ook als invallers voor de geblesseerde Montoya moesten beide testrijders nauwelijks voor elkaar onder doen.

Wurz is uiteraard heel blij dat hij in Monaco mag rijden: ” Ik heb hier natuurlijk al eerder in de F1 gereden, maar het is een geweldige kans. Ik zal in ieder geval zoals steeds mijn uiterste best doen.  “ De Oostenrijker overleefde eind vorige week nog een enorme crash tijdens testritten op Paul Ricard. McLaren maakte bekend dat het ongeluk veroorzaakt is door een kapotte band.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!