Het FIA World Motor Sport Council komt vandaag samen in de Franse hoofdstad Parijs. Veel moet er van de vergadering niet verwacht worden. Het enige punt op de agenda is het standpunt van de FIA omtrent tabaksreclame in Europa.

Dat kan ook van invloed zijn op de voorlopige kalender voor volgend seizoen, die naar alle waarschijnlijkheid nog niet gepubliceerd zal worden omdat sommige data geblokkeerd zijn en sommige races nog moeten toegewezen worden.

Er vechten 18 races voor een race maar de kalender is beperkt tot 17 races. De Grote Prijs van Oostenrijk komt er hoogstwaarschijnlijk niet meer volgend jaar, omdat het contract afgezegd is. Met de nieuwe races in Bahrain en China zjin er al 17 Grote Prijzen.

Spa Francorchamps kan ook nog terugkomen op de kalender. Als dat gebeurt, dan zal de Grote Prijs van San Marino het slachtoffer worden, zo vermoedt men.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter