Manor F1 team lijkt binnenkort te worden overgenomen door nieuwe investeerders, dat blijkt na een verklaring van eigenaar Stephen Fitzpatrick waarin hij stelde dat hij in een gevorderd stadium van overleg zit met een niet nader genoemde investeerder.

Ik kan niet veel details geven, maar de laatste zes maanden is er contact geweest met meerdere mogelijke investeerders. We hebben nu een akkoord bereikt met één van hen, en die deal zijn we nu aan het finaliseren.

Fitzpatrick is de man die het noodlijdende Marussia redde eind 2014, toen het team financieel, maar ook emotioneel helemaal aan de grond zat. Het ongeval van Jules Bianchi zinderde nog fel na, maar Fitzpatrick gaf het een nieuwe toekomst.

Manor beleefde prestatiegewijs haar beste seizoen ooit, maar Fitzpatrick kan niet alle financiering blijven verzorgen en dus staat hij open voor andere bronnen van inkomsten.

Alles wat extra geld opbrengt voor ons team vinden we geweldig, want op die manier kunnen we snel een competitieve wagen leveren. Als het nu zo ver komt dat een nieuwe, zeer grote investeerder zich aandient voor het team, dan ben ik meer dan bereid dat toe te laten.

Dat extra geld kan Manor goed gebruiken, nu het meer dan waarschijnlijk lijkt, dat ze laatste zullen worden in het kampioenschap na de negende plaats van Felipe Nasr in Brazilië voor Sauber. Het team loopt zo miljoenen aan prijzengeld mis. Manor heeft één punt gescoord dit jaar dankzij de tiende plaats van Wehrlein in Oostenrijk.

Over de rijders voor volgend jaar is nog steeds niets bekend. Esteban Ocon verlaat het team voor Force India en hoe langer hoe meer lijkt het er op, dat Wehrlein gaat verhuizen naar Sauber ten koste van Nasr, die zijn zitje wellicht ziet verdwijnen, doordat de Braziliaanse Nationale Bank hem niet meer sponsort volgend seizoen. Het zou dus zo maar kunnen, dat er volgend jaar voor het eerst in zeer lange tijd geen Braziliaan op de startgrid zal staan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!