David Coulthard kreeg te horen dat hij moet stoppen met denken, en moet beginnen te rijden. Anders zou hij Kimi Raikkonen moeten helpen.
Volgens enkele mensen in het McLaren team zit de Schot teveel bezig met z’n slechte kwalificaties, en worden z’n resultaten hierdoor nog slechter.

“David is een analytische rijder, en soms is dit een nuttige eigenschap, maar als je slechts 1 lap hebt kan dat wel eens tegen je werken.”

Wist Martin Whitmarsh te vertellen.

“Je moet je verstand op nul zetten, en een bocht nemen met je instinct en gevoel.”
“Het zit allemaal in het hoofd. De kwalificatie is een hersenspelletje, en als je met andere dingen bezig bent bak je er niks van. Hij moet onder ogen komen dat hij veel meer instinctief moet rijden.”

Coulthard stond slechts 1 keer op de eerste rij dit seizoen, en viel zelfs 3 keer buiten de top 10. Hij heeft 26 punten minder dan de tweede man bij McLaren, Kimi Raikkonen.
Whitmarsh gaf toe dat als er geen merkbare verbetering komt, Coulthard in functie van Raikkonen zal moeten rijden.

 

“Ik denk dat we na vorig weekend onze opties moeten afwegen. Het is een van de mogelijkheden. Ze zou wel vroegen vallen dan we wilden, maar we moeten David terug in vorm krijgen ookal raced hij goed…”

McLaren is bezorgd over Coulthard z’n kwalificaties onder de nieuwe regels, maar z’n toekomst bij het team zou zeker zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter