De woorden van Timo Glock lijken waarheid te zijn geworden, Virgin zou dit weekend wel eens een serieus problemen kunnen hebben om zich te kwalificeren voor de race. Vandaag reden Timo Glock en Jerome D’Ambrosio rondetijden die niet competitief waren. Tot overmaat van ramp zette zelfs beide HRT’s in de tweede vrije trainingen snellere rondetijden neer.

De achterstand van Virgin in de tweede vrije training op de kop is immens. D’Ambrosio gaf 6,3 seconden toe terwijl Glock of 7 seconden bleef steken. Daarnaast kenden zowel D’Ambrosio als Glock te maken met technische problemen. De motor en de achterkant van de Virgin van Glock kende problemen terwijl D’Ambrosio problemen had met de vloer van de auto. Hierdoor konden Glock en D’Ambrosio nauwelijks kilometers maken.

Glock hoopt morgen op verbetering:
We hebben nog heel wat werk te doen. Ik heb vandaag nauwelijks kilometers kunnen maken en niet aan de set-up van de auto kunnen werken. Hopelijk gaat het morgen beter.

Voor Virgin zou het niet kwalificeren de eerste non-kwalificatie voor het team worden. Het zou een enorme teleurstelling zijn voor het team, Virgin had juist dit jaar op progressie gerekend.

By peter