Mercedes-coureur Lewis Hamilton werd vroeg in de race tijdens de safety car-fase naar de pits gehaald voor wat uiteindelijk zijn enige pitstop bleek te zijn.

De directe concurrentie koos voor harde banden, maar Mercedes liet de regerend wereldkampioen vertrekken op de mediums. Al snel begon Hamilton te klagen over graining op zijn linker voorband.

Met de grootste moeite kreeg de Brit de auto als eerste over de finish. Je kunt sowieso niet inhalen in Monaco, dus men had direct voor de harde variant kunnen kiezen.

Was een klein foutje op een verder smetteloos weekend voor Lewis.

Teambaas Toto Wolff neemt de schuld dan ook op zich.

We hadden verwacht dat de mediums het tot het einde zouden redden als we in ronde 15 of 16 zouden stoppen. Het leek een redelijk normale strategie zonder enig risico. Twintig ronden later realiseerden we ons dat er wat graining kwam op de linker voorband en Lewis begon daarna te klagen over de onderstuur die het veroorzaakte., zo legde Wolff uit.

De Oostenrijker wenste daarom ook geen woorden vuil te maken aan de ‘verwensingen‘ van zijn kopman over de boordradio.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!