Het huidige seizoen is saai, in de zin dat de winnaar of winnende team al vast lijkt te staan.

Dit komt feitelijk ook door het reglement waarbij er -onder andere- meer races met bepaalde onderdelen moeten worden verreden. En naar blijkt heeft Mercedes op dat gebied haar zaakjes prima op orde.

Dat bleek ook weer tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix op Silverstone.

Regerend kampioen Lewis Hamilton had zelfs een zeldzame spin in Q2. De Brit herpakte zich en verwees andermaal Bottas naar de tweede plan. De schok zat h‘m echter in het verschil met nummer drie Verstappen. Dat bedroeg meer dan een volle seconde.

En dat maakt dat fans, Mercedes-fans uitgezonderd, gaan morren. Iedereen maakt een auto die ongeveer dezelfde rondetijd kan halen en Mercedes gaat dan gewoon een seconde sneller.

Dat gegeven is natuurlijk niet ontsnapt aan de aandacht van teambaas Toto Wolff.

Dominantie van één team is eigenlijk niet goed voor de sport. Of het nu om ons gaat, of Red Bull jaren geleden of Ferrari daarvoor. Maar het is niet aan ons als team om daar wat aan te veranderen. We racen graag tegen onze geweldige tegenstrevers zoals Ferrari en Red Bull. We zien ook graag dat teams als Racing Point, McLaren en Renault zich vooraan het veld melden. Zij moeten een manier vinden om terug te vechten.

En daar heeft Wolff ook een zeer sterk punt…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.