Mercedes teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd, dat zijn nieuwe rijdersduo, bestaande uit drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas, geen wrijving zal geven binnen het team, zoals dat toen Nico Rosberg nog aan de zijde van Hamilton reed wel het geval was. Maar hij benadrukt dat het daarom niet meteen allemaal even vlot zal lopen als vorig jaar wat betreft de prestaties.

Lewis en Valtteri hebben een immens respect voor elkaar voor zover ik gezien heb. Valtteri heeft zich snel aangepast binnen ons team.

De balans tussen beide rijders zit goed. Ze hebben twee heel verschillende personaliteiten en in die zin past Valtteri in het gat dat Nico achterliet. We verwachten dat ze samen goed overeen zullen komen.

Mercedes kon vorig jaar maar liefst negentien van de eenentwintig grand prixs winnen, maar met de nieuwe reglementen van 2017 is Wolff toch op zijn hoede en voorzichtig.

Iedereen werkt op dit moment op volle toeren om de wagen en motor op het gewenste niveau te brengen. Ik ben vooral opgewonden over hoe de nieuwe wagens er uit zullen zien op het circuit, want ze gaan nu eenmaal een stuk sneller en zwaarder te besturen worden voor de rijders.

We hebben aambitieuse doelstellingen voor de auto, en net zo voor onze motor. We doen er alles aan om die te behalen en of dat genoeg zal zijn om opnieuw de sterkste te zijn, dat weten we niet. Andere teams werken nu eenmaal ook enorm hard.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!