Nick Wirth heeft Virgin verlaten. Virgin heeft afscheid genomen van zijn ontwerper omdat de prestaties van het team tot nu toe tegen vallen. De doelstelling van het team voor dit jaar was regelmatig Q2 halen, daar komt het team tot op heden niet in de buurt. Het team moet zelfs vechten om zich elke Grand-Prix binnen de 107% – regel te kwalificeren.

Overigens komen er dit jaar nog wel updates op de Virgin VR02 die ontworpen zijn door Wirth. Deze updates zijn al eerder door Wirth ontworpen en zijn nu in de productie-fase. Wirth maakte bij zijn ontwerpen alleen gebruik van de computer en niet van een windtunnel, hiermee zouden kosten bespaard worden. Van deze visie wil Virgin nu af. Het team heeft nu een eigen technische basis op het oog in Engeland, de voormalige basis van het Arrows F1 team in Leafield zou echter de favoriet zijn. Tot op heden gebruikte Virgin alleen de faciliteiten van het bedrijf van Wirth.

Pat Symonds, nu consultant bij het team, lijkt de aangewezen man te zijn om het technische team van Virgin voor 2012 te gaan leiden. Symonds werkte eerder voor Renault F1 maar kreeg een schorsing voor zijn rol bij “crash gate”. Mogelijk gaat voor volgend jaar ook een mogelijke samenwerking met Mercedes of McLaren, zoals wij al eerder schreven (zie Virgin kijkt verder), een rol spelen.

By peter