De motor die de nieuwe Williams FW27 aandrijft is niet de P85 motor, die BMW ontwikkelde voor 2005, maar een aangepaste versie van de motor van vorig seizoen, vandaar de naam P84/5. Dit is een gevolg van het laat bekend maken van de technische regels voor het 2005 seizoen. De nieuwe regel die stelt dat de motoren 2 raceweekends lang mee moeten gaan, verdubbelt de nodige levensduur van een F1 motor tot zo�n 1500 km.

In 2004 waren BMW�s ontwikkelingen van de P85 al ver gevorderd, zodat de late wijzigingen van de technische regels roet in het eten gooiden.

“We hadden een erg ambitieus ontwikkelingsprogramma voor de P85 lopen,” vertelde BMW Motorsport directeur Mario Theissen. “Echter hebben we besloten om terug te gaan en de P84 aan te passen in het licht van deze nieuwe regels.”

De F1 motoren zullen dit seizoen erg uiteenlopende omstandigheden moeten ondergaan, van snelle kwalificatierondjes over een lange raceafstand tot afstelrondjes tijdens de vrije trainingen. Aangezien de motoren nu twee weekends mee moeten gaan, zullen de teams tijdens de vrije trainingen er alles aan doen om de motoren te sparen. Welk gevolg dit zal hebben op de zoektocht naar de ideale afstelling zullen we pas weten na de eerste races.

Het sparen van de motoren tijdens de vrije trainingen kan volgens Theissen grofweg op twee manier gebeuren; het rijden van minder rondjes of het verlagen van de motortoerentallen.

“Wij willen niet minder rondjes rijden, aangezien ons dit levensbelangrijke afsteltijd kost,” verduidelijkte Theissen. “Het verlagen van het maximumtoerental is dus de geschikte optie voor ons. Je hebt trouwens toch geen hoge toerentallen nodig voor het afstellen van de wagen en de bandenselectie.”

Theissen kon het natuurlijk niet onder stoelen of banken steken dat hij sterk gekant is tegen de nieuwe FIA regels, zoals hij vorig seizoen reeds meermaals liet blijken.

“Het heeft ons juist geld gekost om een alternatieve motor te ontwikkelen die aan de nieuwe regels voldoet, dan dat het ons geld gespaard heeft. Het was een radicale en veel te late verandering van de regels,”

aldus Theissen. Hij gaf ook terloops toe dat de nieuwe P84/5 iets minder krachtig en wat zwaarder is dan de motor van vorig seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *